Portfolio van Sebraine Meijerink

2018 – heden PUUR Drents, kleinschalige dagopvang voor mensen met dementie op jonge leeftijd of niet aangeboren hersenletsel op sfeervolle boerderij in Drenthe met verkoop van vers gebrande koffie en losse thee ingepakt voor de verkoop aan particulieren en bedrijven.

2002 – 2018 Trajectum Bedrijfsleider en unitleider van zorgboerderij De Eikenhof, Sociaal Cultureel Werk, een resocialisatie afdeling, dagbesteding in het Dorpshuis Wilhelminaoord, klusteam, aansturing van een team van 40 personen van het interne bijstandsteam ACH+. Allen onderdeel van Behandelcentrum Hoeve Boschoord onderdeel van Trajectum. Daarnaast begeleiding sociale activering van mensen met een uitkering in samenwerking met IGSD Steenwijkerland.

2000 – heden Advisering en doorlichten van particuliere en zorgboerderijen.

2000 – heden Training geven aan werkbegeleiders die werkzaam zijn op verschillende zorgboerderijen. Met thema’s als leer- werkbedrijven, leertrajecten, bedrijfsplan schrijven, bedrijfsprofilering en team verbetering.

2000 – 2000 Ontwikkelaar van de methodiek “Meten, Trainen en Uitvoeren” voor cursisten van “Leren en Participeren”. Voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

2013 Meegewerkt met CCE voor het evenement ‘Kijken in de context’. Zie promofilm hieronder of  CCE ‘Kijken in de context’

2007 – 2013 Boerderijkampen gedraaid voor kinderen met gedragsproblemen vanuit eigen zorgboerderij

2006 – Heden Evenement coördinatie van paard en erfgoed zie: www.paardenerfgoed.nl

2005 Stichting Zorgboerderijen Drenthe  Opdracht van het schrijven en geven van een oriëntatie cursus voor startende zorgboeren.

2005 Meegewerkt aan het boek over zorgboerderijen ‘Een ploeg van goud’.

2002 Hoeve Boschoord te Boschoord. Training ter bevordering van de ontwikkeling van woon- en werkboerderij de Eikenhof. Doorlichting van het project, bedrijfsanalyse en advisering ter verbetering van het behalen van de behandeldoelen van de cliënten, het werkplezier van de medewerkers en het verhogen van de bedrijfsmatige resultaten.

2002 Stichting Bollenstreek te Noordwijkerhout. Projectanalyse en advisering.

2001 – 2004 Provincie Utrecht. In de provincie Utrecht 16 zorgboerderijen opgestart en begeleid tijdens de ontwikkelingsfase. Tevens matching bewerkstelligen tussen zorgboeren en cliënten.

2001 ’s HeerenLoo-Lozenoord te Ermelo. Training en coaching medewerkers van de kassen en kinderboerderij tijdens een veranderingstraject.

2001 Mede auteur van het 1ste handboek landbouw en zorg

2000 Zorgboerderij Westbroek in ’t Harde. Project coaching van het nieuw op te starten project en methodiektraining voor de werkbegeleiders.

2000 Boerderijproject de Amstelkade te Wilnis. Opstellen van de arbeidsbegroting, het installeren van een leervolgsysteem voor zorgvragers en het trainen van werkbegeleiders tot leerbegeleiders.

2000 Landbouw en zorg Ontwikkelen van een kwaliteitssysteem voor de landbouw en zorg. In opdracht van het landelijk steunpunt Landbouw en Zorg.

1998 – 1999 Agrarisch Onderwijs Centrum te Houten. Voor het ontwikkelen en geven van een methodiek training voor zorgondernemers en werkbegeleiders.

1993 – 1999 Hogeschool van Utrecht te Utrecht. Geven van methodiek en vaktechnische tuinlessen voor aankomende werkbegeleiders en activiteitenbegeleiders.